Bahasa:   Bahasa Malaysia
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 

Kemaskini Pada: 19 Dis 2018
Versi 8.1.2
W3C Pengakses Hilang UpayaW3C Pengakses Hilang Upaya

Laman Web Rasmi Majlis Daerah Maradong dan Julau sangat mengambil berat tentang orang-orang kurang upaya dan warga emas. Oleh itu, ia direka dengan ciri-ciri untuk memastikan keberkesanan penyampaian maklumat kepada kumpulan pengguna yang istimewa ini.


Untuk Pelawat Buta
Bagi mereka pengunjung yang mempunyai masalah penglihatan, Laman Web Rasmi Majlis Daerah Maradong dan Julau mempunyai ciri yang akan mengubah teks ke suara atau ucapan.

Garis panduan untuk digunakan:
Laman web ini akan membantu orang-orang yang mempunyai masalah penglihatan. Kandungan teks akan berubah kepada bunyi. Lihat Teks halaman Reader. Muat turun bar halaman-pembaca jika komputer anda tidak mempunyai.


Dapatkan Sayzme pembaca halaman klik di sini.

1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda perlu memasang MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, kemungkinan besar, sistem anda sudah mempunyai komponen yang diperlukan.

2. Anda juga perlu memasang Microsoft synthetic voices. Sila pastikan untuk memasang MS Speech API dan diikuti Microsoft synthetic voices.

3. Akhirnya Sayzme memasang dan ada anda pergi, hanya sayzme terbuka dan pilih teks dari laman web dan sayzme kita akan membaca untuk anda. Sila klik di sini untuk arahan lengkap untuk menggunakan komponen ini.

Untuk Pengguna Buta Warna
Terdapat beberapa pilihan warna dalam ruang yang disediakan pada setiap halaman laman web. Pengguna boleh memilih warna daripada pilihan warna dan menu Laman Web Rasmi Majlis Daerah Maradong dan Julau akan berubah warna serta-merta.


Untuk Pengguna Warga Tua
Laman Web Rasmi Majlis Daerah Maradong dan Julau menyediakan kemudahan untuk mengubah saiz font. A + dan A-boleh diperolehi di ruangan atas setiap halaman Laman Web Rasmi Majlis Daerah Maraadong dan Julau. Pengguna boleh memilih sama ada untuk pembesar atau mengurangkan saiz teks pada halaman mengikut pilihan mereka.